Welke zorg van de chiropractor wordt vergoed?

Dit helaas een vraag die mensen zich soms stellen.

Het is lastig om een prijs te geven aan een goede gezondheid, maar helaas is het toch nodig om soms ook over de kosten na te denken.

Iedereen wil vanzelfsprekend zo gezond en fit mogelijk door het leven. Bij die optimale gezondheid hoort ook steeds vaker een bezoek aan de chiropractor. Als experts in neurologisch herstel zijn wij dan ook nauw betrokken bij revalidatie en terugkeer na trauma’s of mentale problemen.In dit artikel willen we u meer vertellen over de vergoedingen voor chiropractie in 2020.

Wordt chiropractie vergoed in de basisverzekering?

Nee, bij de meeste verzekeringen zit chiropractie niet in het basispakket. De reden hiervoor is dat chiropractie vaak door verzekeraars wordt geschaard onder de alternatieve geneeswijzen.

Wanneer wordt chiropractie vergoed door de verzekering?

Chiropractie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende polis. De kosten voor deze aanvullende polis variëren van 7,75 tot 125 euro per maand. De verschillende verzekeraars hanteren verschillende methoden hiervoor.

Gaat de chiropractische zorg van mijn eigen risico af?

Nee, dit is meestal niet het geval. Omdat chiropractie in de aanvullende onderdelen van uw zorgverzekering zit, is het eigen risico hierop niet van toepassing.

Worden vanuit de aanvullende polis alle chiropractoren vergoed?

De gemeenschap van chiropractoren neemt haar vak zeer serieus. Daarom zijn er een aantal organisaties waarin chiropractoren onderling de kwaliteit van hun vak waarborgen. Indien een chiropractor is aangesloten bij die netwerken, dan wordt de zorg vergoed vanuit een aanvullende polis.

Registers
– Stichting Nationaal Register van Chiropractoren (SNRC): wordt door alle zorgverzekeraars erkend. Uitzonderingen van kleine partijen daargelaten
– Stichting Chiropractie Nederland (SCN): wordt door alle zorgverzekeraars erkend. Uitzonderingen van kleine partijen daargelaten

Beroepsverenigingen
– Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA): wordt door alle zorgverzekeraars erkend. Uitzonderingen daargelaten
– Dutch Chiropractic Federation (DCF): wordt door alle zorgverzekeraars erkend. Uitzonderingen daargelaten
– Christelijke Chiropractoren Associatie (CCA): wordt door alle zorgverzekeraars erkend. Uitzonderingen daargelaten