Het immuunsysteem

Het immuunsysteem zorgt ervoor dat het lichaam wordt beschermd tegen aanvallen en indringers van zowel binnenuit als buitenaf. Het is dus een afweersysteem dat virussen, bacteriën, schimmels en parasieten buiten houdt en afvalstoffen en zieke lichaamscellen vanuit het lichaam opruimt. Wanneer je een sterker immuunsysteem hebt, word je minder snel en minder ernstig ziek. Dit is zeker in de tijd van de huidige Coronapandemie een fijn idee.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Het verbeteren van het immuunsysteem

Het immuunsysteem kan op vele manieren worden aangesterkt. Hier heeft u deels zelf invloed op, maar helaas niet volledig. Belangrijke invloeden op het immuunsysteem zijn bijvoorbeeld het zorgen voor voldoende beweging, het aanhouden van een goed slaapritme, het vermijden van stress en het eten van gezonde en gevarieerde voeding om zo voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast helpt het ook om op uw hygiëne te letten, genoeg water te drinken en voldoende in de frisse buitenlucht te zijn.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Voldoende slaap en het vermijden van stress dragen bij aan het behouden van een goed functionerend immuunsysteem.”

Slaap en stress

Voldoende slaap en het vermijden van stress blijken het beste bij te dragen aan het behouden van een goed functionerend immuunsysteem. Wanneer u geregeld slecht of onvoldoende slaapt, worden processen in de lichaamscellen van het immuunsysteem verstoord. Zo worden er bijvoorbeeld ontstekingseiwitten gevormd en kunnen andere (chronische) gezondheidsklachten ontstaan.

Ook stress werkt negatief of uw immuunsysteem. Door stress wordt de activiteit van witte bloedcellen namelijk onderdrukt, terwijl de witte bloedcellen juist de indringers van buitenaf en de ziektemakers van binnenuit moeten bestrijden.

Wat doet een chiropractor?

U kent vast wel gevoel van het hebben van klemzittende spieren, een stijve nek, kramp of een pijnlijke rug op de momenten wanneer u veel stress ervaart of een slechte nacht heeft gehad. Dit zijn allemaal bijkomstigheden van het ervaren van stress en het hebben van een slecht slaapritme. Deze zorgen op hun beurt er weer voor dat de ruggenwervels, waar alle zenuwen doorheen lopen, niet meer in de juiste positie staan en het lichaam dus niet lekker aanvoelt.

Een chiropractor kan door een gepaste druk uit te oefenen op de wervels en gewrichten de botten weer op hun plek zetten. Dit geeft zenuwen die beklemd zaten weer vrijheid. Daarnaast worden alle cellen in de zenuwen gestimuleerd wat weer goed is voor herstel van eventueel beschadigde zenuwen.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Als we willen dat ons immuunsysteem scherp en actief is, moet het zenuwstelsel ook scherp en actief zijn.”

Wat doet dat met het immuunsysteem?

Ons immuunsysteem wordt net als de rest van ons lichaam aangestuurd door ons zenuwstelsel. Als we willen dat ons immuunsysteem scherp en actief is, moet het zenuwstelsel dus ook scherp en actief zijn. Dat kan alleen als alle zenuwen goed met elkaar kunnen communiceren en ze niet beschadigd zijn. Zo wordt duidelijk gecommuniceerd waar de indringers zijn, wat ze doen en hoe fel daar daadwerkelijk door het lichaam op moet worden gereageerd.

Waarom chiropractie Kennemerland?

In onze praktijk hebben we vele ervaren chiropractors. Als chiropractor ben je gefocust op het hele lichaam en pak je problemen bij de kern aan. Op die manier dempen we niet alleen uw klachten, maar zorgen we ervoor dat de bron van de klachten wordt weggenomen. Dit is een duurzame en natuurlijke manier van behandelen.

Daarnaast zijn onze chiropractors zich ook bewust van de andere invloeden op het immuunsysteem. Ze kunnen u tips meegeven over hoe u gezond kunt eten en bewegen, maar ook kunnen ze u helpen met uw slaapritme en stressoren. Op deze manier verbetert u ook andere gebieden van uw immuunsysteem.

Neem contact op!

Voelt u zich regelmatig verkouden of niet fit? Twijfel dan niet om aan de bel te trekken! Wij plannen graag een vrijblijvend intakegesprek voor u in. Zo kunnen wij kijken naar uw klachten en samen met u een persoonlijk behandelplan opstellen.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Chiropractie bij een instabiele onderrug

Chiropractie bij een instabiele onderrug

Heeft u last van klachten aan uw onderrug? Dit kan het gevolg zijn van een instabiele onderrug. Maakt u zich geen zorgen! Een behandeling bij de chiropractor kan u van uw klachten af helpen. In dit artikel zal uitgelegd worden hoe klachten ontstaan als gevolg van een instabiele onderrug en hoe een chiropractor u kan helpen.

Wat kan een chiropractor doen tegen een verwaarloosde hernia?

Wat kan een chiropractor doen tegen een verwaarloosde hernia?

Wat kan een chiropractor doen tegen een verwaarloosde hernia? 1 op de 66 mensen in Nederland heeft last van een hernia. Wel is hier duidelijk in te zien dat de grootste groep tussen de 45 en 64 jaar oud is. Wanneer er niet adequaat gehandeld wordt of wanneer de...