Onze Spinale Scan, controleert uw Rug bij klachten of ter preventie

Bij onze Spinale Scan, controleren wij uw rug op vele punten.

Veel mensen komen bij ons vanwege klachten aan hun rug. Deze klachten kunnen wij nader onderzoeken bij deze ruggenscan. Echter, steeds meer mensen komen al bij ons in een zeer vroeg stadium.

Dit zijn mensen die wij kunnen helpen om echte klachten te voorkomen.

Bij deze personen kunnen wij bijvoorbeeld de spierspanning in kaart brengen om zo toekomstige blessures al vroegtijdig in kaart te brengen.

De spinale scan in een breed onderzoek van de rug. Mede door het gebruik van een spierscan, vinden wij vroegtijdig de oorzaak van het (potentieel) probleem

Ben Bolsenbroek

Neurologisch chiropractor

Inzicht in uw spieractiviteit: breng pijnpunten in kaart, ontdek kettingreacties in uw lichaam en verhelp klachten in een zo vroeg mogelijk stadium.

De spierspanningsscan geeft ons als chiropractoren extra inzicht in uw lichaam. Met name voor de rug is dit een krachtige extra tool om uw gezondheid te bevorderen.

Om deze reden gebruiken wij de spierspanningsscan (ook wel myovision scan) bij ons onderzoek van de rug. Door de combinatie van moderne wetenschap met eeuwenoude ambacht, kunde en rijke ervaring, zijn wij trots zeer bijzondere resultaten te behalen.

Het uitgangspunt van ons Spinale Onderzoek

Ons lichaam is een complex samenspel van botten, pezen, spieren en nog veel meer. Dit alles wordt aangestuurd door onze neuronen met het ruggenmerg en de hersenen als centrale punten. Vanzelfsprekend functioneert uw lichaam optimaal, wanneer alle onderdelen in goede harmonie samenwerken.

Dit optimale scenario streven wij dan ook altijd na. Om deze reden zijn niet alleen bezig met het verhelpen van klachten, maar ook met voorkomen van klachten.

Dit voorkomen kan zowel gebeuren in voordat de klachten optreden (preventie) maar dit kan ook in een vroeg stadium zodat ergere klachten worden voorkomen.

Extra informatie over de Spierspanning

De al eerder genoemde spierspanningsscan is een gewaardeerde toevoeging van onze diagnostiek. Deze scan brengt in kaart in hoeverre spieren belast worden. Bij toenemende belasting van een spier die hier niet voldoende ontwikkeld voor is, kan er compensatie ontstaan. Andere spieren of lichaamsonderdelen helpen de kracht op te vangen. Omdat delen van de rug hier niet voor bedoeld zijn, kan dit klachten als gevolg hebben. Deze klachten hoeven zich echter niet altijd te openbaren op de plek van de oorzaak.

De spierspanningsscan geeft ons in dit geval waardevolle informatie over de belasting van de spieren die wij in combinatie met onze kennis kunnen combineren om de oorzaak van uw klachten te vinden.

Klachten die ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting, hoeven niet altijd op diezelfde plek tot uiting te komen.

Een compleet onderzoek

Door inspectie van de rug op basis van onze studie, ervaring en moderne techniek, wordt er een totaal beeld van uw rug verkregen. Door met dit beeld in gedachten, naar uw klachten te kijken, kunnen verrassende bevindingen worden gedaan.

Wij nodigen u uit om zelf te komen ervaren.

U kunt contact met ons opnemen om kostenvrij langs te komen op onze eerstvolgende spinale scan.