Neurologische Chiropractie voor een Betere Slaap

Als chiropractie praktijk, zijn wij natuurlijk bekend van onze zorg voor de wervelkolom. Door ervoor te zorgen dat de wervels in balans zijn, is er een optimale omgeving voor de zenuwen die door de wervelkolom lopen en kunnen deze zenuwen dus ongestoord hun werk doen.

Dit is de essentie van neurologische chiropractie, het creëren van dusdanige omstandigheden dat het zenuwstelsel zijn taak ongestoord en optimaal kan uitoefenen.

Inmiddels is er steeds meer duidelijk over de slaap. En de slaap blijkt geen periode te zijn van stilstand van het lichaam, nee juist in de slaap is ons brein enorm actief!

Deze activiteit is anders dan gedurende de tijd dat wij waken maar er is heel veel activiteit.

En doordat de slaap een proces is waarbij zoveel neurologische activiteit is, is de zorg bij slaapproblemen één van de terreinen waarbij neurologische chiropractie enorme waarde kan bieden.

Want zeg nu zelf, hoe belangrijk is een goede nacht slaap wel niet?

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Slaapproblemen en Neurologische Chiropractie

  • Slecht in slaap kunnen komen
  • Steeds wakker worden
  • Urenlang wakker liggen
  • Vermoeid wakker worden

Het zijn allemaal vormen van een verstoorde slaap. En of het nu gaat om moeilijk in slaap kunnen komen of het gaat over het steeds wakker worden, slaapproblemen zijn heel erg vervelend en kunnen ook verregaande gevolgen hebben.

Naast een verschrikkelijke nacht, volgt er vaak ook nog een nare dag. Want doordat er niet goed is geslapen, bent u niet opgeladen voor de dag. Ook tijdens de dag loopt u daarom achter de feiten aan.

En dit is een probleem dat wij steeds vaker in onze praktijk horen. Natuurlijk willen deze mensen dan ook weten of er misschien een kans op verbetering is door onze kennis en ervaring van het neurologisch systeem.

Want in essentie is slapeloosheid heel vaak een verstoring van dat neurologisch systeem. Om een goede nacht slaap te kunnen pakken, moet ons brein op sommige onderdelen terugschakelen terwijl juist andere terreinen extra actief worden.

Deze schakeling en de daaropvolgende balans kunnen verstoord zijn. Het gevolg uit zich in problemen tijdens het slapen.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Dit is de essentie van neurologische chiropractie, het creëren van dusdanige omstandigheden dat het zenuwstelsel zijn taak ongestoord en optimaal kan uitoefenen.”

Wat kunnen Wij doen bij Slaapproblemen

U heeft natuurlijk zelf al alle logische stappen ondernomen. U heeft een donkere slaapkamer, drinkt geen koffie voor het slapen en past om met beeldschermen. Maar toch rapporteert nog 1 op de 3 Nederlanders af en toe slaapproblemen. 1 op de 10 heeft zelfs voortdurend last van problemen met slapen.

Geen koffie drinken is dus duidelijk niet altijd voldoende.

Gelukkig biedt de chiropractie meer mogelijkheden! En recente studie wees zelfs uit dat 1 op de 3 mensen direct een verbetering ervaart na chiropractische hulp. Van alle mensen die vooruitgang boekten in deze studie, was dit voor 98% van de proefpersonen met hulp van de chiropractor.

 

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Een oplossing in dit geval zou dan zijn het trainen van het brein om in het begin van de slaap minder informatie naar de hersenschors te sturen zodat deze hersenschors minder actief wordt.”

Wat kan een Chiropractor doen bij Slaapproblemen

Wij zullen bij een cliënt met slaapproblemen, op twee gebieden proberen vooruitgang te boeken.

Allereerst zullen we verstoringen en blokkades wegnemen. Misschien zijn er onderliggende klachten waardoor de slaap niet goed gevat kan worden. Wanneer er een probleem met de nek is, kan de juiste slaaphouding mogelijk niet worden gevonden of misschien is er een pijnlijke rug die mensen wakker houdt.

Naast de controle op onderliggende klachten, kijken we ook naar de afstemming van uw neurologisch systeem bij/tijdens het slapen.

Worden op het juiste moment de betreffende hersengebieden aangeschakeld of afgeschakeld? Door dit samenspel te controleren, krijgen we een beeld of uw brein wel in de ‘slaapstand’ komt te staan.

Wij zien regelmatig dat er bijvoorbeeld nog veel te veel activiteit is in de hersenschors waardoor er allerlei gedachtes en bewuste processen nog bezig zijn. Dit kan komen doordat andere hersendelen die de hersenschors “voeden” met informatie, dit nog blijven doen terwijl wij eigenlijk in slaap willen komen.

Een oplossing in dit geval zou dan zijn het trainen van het brein om in het begin van de slaap minder informatie naar de hersenschors te sturen zodat deze hersenschors minder actief wordt.

Hulp bij Slaapproblemen bij Chiropractie Kennemerland

Dit bovenstaande is slechts één voorbeeld. Er kunnen heel andere dingen bij u aan de hand zijn. Wij komen graag met u in contact om allereerst te ontdekken waarom u zo slecht slaapt.

Wanneer we een beeld hebben van de oorzaak van uw insomnia, dan is natuurlijk de volgende stap u weer aan een gezonde nachtrust te helpen!

 

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Chiropractische Zorg bij Niet Aangeboren Hersenletsel

Chiropractische Zorg bij Niet Aangeboren HersenletselIn de medische wereld wordt een sterk onderscheid gemaakt tussen aangeboren en niet aangeboren hersenletsel. Met aangeboren hersenletsel worden dus aandoeningen bedoeld die iemand van voor de geboorte heeft. Deze...

Chiropractische Zorg bij het Post Commotioneel Syndroom

Chiropractische Zorg bij het Post Commotioneel SyndroomLezers van onze blog en bezoekers van onze praktijk zijn inmiddels wel bekend met onze zorg aan cliënten met uiteenlopende neurologische klachten.Met name onze zorg aan cliënten die kampen met de (late) effecten...

Waarom is Neuroplasticiteit zo belangrijk?

  Waarom is Neuroplasticiteit zo belangrijk? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig en tegelijk heel erg ingewikkeld. Neuroplasticiteit is namelijk het vermogen van ons brein om te herstellen van schade of van ondercapaciteit. Het eenvoudige antwoord is dus:...