Kan een Chiropractor het herstel van een hersenschudding bevorderen

Het overkomt bijna iedereen wel eens: je stoot je hoofd ergens tegenaan of je komt net ongelukkig op je hoofd terecht na een valpartij. Deze schade kan beperkt blijven, maar bij een flinke klap op het hoofd kan het soms uitlopen op een hersenschudding. Jaarlijks krijgen naar schatting zo’n 85.000 mensen te maken met het oplopen van traumatisch hersenletsel, waarvan 80-85% een hersenschudding betreft. In de meeste gevallen verloopt het herstel gelukkig goed, maar in sommige gevallen blijft er restschade over. Wellicht zou u niet gelijk aan chiropractie denken als het gaat om het herstel van een eerder opgelopen hersenschudding. Gelukkig kan een chiropractor zeer goede zorg bieden bij het herstelproces! In dit artikel leest u hier meer over.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Hoe herken je een hersenschudding?

Een hersenschudding valt onder licht traumatisch hersenletsel. Symptomen van een hersenschudding zijn voornamelijk hoofdpijn, duizeligheid, verwardheid en u kunt zich vermoeid voelen. In het begin kunt u zelfs misselijkheid ervaren en daarvan moeten overgeven. Het kan zijn dat u even buiten bewustzijn bent geweest en zelfs last hebt van geheugenverlies. In sommige gevallen kan het zo zijn dat u niet meer precies weet of u daadwerkelijk een hersenschudding heeft opgelopen. U bent bijvoorbeeld gevallen tijdens een sportwedstrijd en dacht dat de klap wel meeviel, waardoor er niet gelijk gedacht werd aan de diagnose hersenschudding. Een ander voorbeeld kan zijn dat u zich niet meer precies herinnert of u risico heeft gelopen op een hersenschudding na een val, omdat er drank of drugs bij betrokken was. Mensen zijn onder invloed minder goed in het opvangen van een klap. Symptomen kunnen verder erg wisselend zijn en daardoor kan de hersenschudding in eerste instantie over het hoofd worden gezien.

Gelukkig blijft er in de meeste gevallen geen restschade over en herstelt de hersenschudding goed. Dit betekent echter niet dat u verder geen aandacht hoeft te besteden aan het herstel. Bij een hersenschudding kan het wel degelijk weken of maanden duren voordat u zich weer helemaal de oude voelt. Het herstelproces na het oplopen van een hersenschudding dient dan ook zeer serieus genomen te worden. Het nemen van alleen een beetje rust blijkt soms niet genoeg te zijn.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Een hersenschudding valt onder licht traumatisch hersenletsel. Symptomen van een hersenschudding zijn voornamelijk hoofdpijn, duizeligheid, verwardheid en u kunt zich vermoeid voelen. “

Chiropractische zorg bij herstel van hersenschudding

Het is ontzettend van belang dat het herstel na een hersenschudding goed verloopt. Wanneer een hersenschudding namelijk niet goed herstelt, kan dit nog zeer lange tijd voor vervelende klachten zorgen. Blijvende gevolgen waar u dan aan kunt denken zijn vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies. Naast het nemen van voldoende rust kan chiropractie het herstel van een hersenschudding bevorderen. Het menselijk brein is namelijk een plastisch orgaan, wat betekent dat we neuronen (zenuwcellen) door middel van stimulatie kunnen aansporen tot het maken van nieuwe verbindingen. Chiropractie kan hierbij een rol spelen, door de toepassing van handmatige druktechnieken en oefeningen om bijvoorbeeld uw concentratievermogen te verbeteren. Zo kan het herstelproces van een hersenschudding door chiropractie bevorderd worden.

Onze neurologisch gespecialiseerde chiropractoren stellen altijd samen met u een behandelplan op, waarbij eerst in kaart wordt gebracht welke klachten u precies heeft en wat de invloed daarvan is op corresponderende neurologische functies. Ieder mens is anders en daarmee ook de effecten van een hersenschudding en het herstelproces dat daarbij hoort. Het zorgplan is dan ook altijd geheel op uw persoonlijke situatie gebaseerd!

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Het is ontzettend van belang dat het herstel na een hersenschudding goed verloopt. Wanneer een hersenschudding namelijk niet goed herstelt, kan dit nog zeer lange tijd voor vervelende klachten zorgen. “

Chiropractie Praktijk Kennemerland

Heeft u onlangs een hersenschudding opgelopen of denkt u nog steeds last te hebben van een eerder opgelopen hersenschudding? Zelfs lange tijd na het oplopen van een hersenschudding kunt u namelijk nog klachten ervaren. Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland zijn wij in het bijzonder gespecialiseerd in het verzorgen van hersenschuddingen. Onze neurologisch chiropractoren helpen u graag verder en beantwoorden al uw vragen. Schroom niet om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen! U bent altijd van harte welkom voor een intake gesprek.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wat kunt u doen tegen Migraine

Wat kunt u doen tegen Migraine

Jaarlijks heeft ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking last van migraineaanvallen. Gemiddeld krijgen deze mensen twee aanvallen per maand. Iedereen kan in zijn of haar leven wel eens een aanval krijgen.

Het belang van een Regelmatig bezoek aan de Chiropractor

Het belang van een Regelmatig bezoek aan de Chiropractor

We weten allemaal dat als u klachten heeft u daar wat aan laat doen. Dat is logisch want u wilt van de klacht af zijn. Heeft u bijvoorbeeld last van uw rug, dan gaat u bijvoorbeeld naar een chiropractor om van uw rugklachten af te komen.