Kan een chiropractor helpen bij Gedragsproblemen of Psychische klachten?

De chiropractor is een expert van het menselijk lichaam. Het lijkt daarom niet direct logisch om een chiropractor te betrekken bij gedragsproblemen.

Toch is onze praktijk gespecialiseerd in dergelijke problematiek.

Wij hebben als Praktijk Kennemerland neurologie als specialisatie en verhelpen heel veel neurologische klachten.

De reden hiervoor is dat ook ons gedrag en ons denken worden beïnvloed door ons lichaam.

U kunt zich dit als volgt voorstellen: Wanneer u hongerig bent of niet goed heeft geslapen, dan kan dit gevolgen hebben voor uw concentratie, humeur of zelfs op hoe prettig/onprettig u zich op dat moment voelt.

Dit komt doordat onze neuronen bepalen wat onze gedachtes, gedragingen en ons gevoel zijn. Het zenuwstelsel of ons neurale systeem is verantwoordelijk voor een groot deel van ons denken en doen.

De zenuwen of neuronen die bepalen hoe we ons gedragen en ons voelen, kunnen op zichzelf ook problemen ondervinden die dan ons gedrag beïnvloeden.

Dit is het antwoord op de vraag waarom ook mensen met gedragsproblemen of psychische klanten bij ons als neurologisch chiropractor komen. Door het verhelpen van blokkades en door het trainen van de neuronen, kunnen wij ook  het gedrag en de psyche sterk beïnvloeden. 

Neurologische chiropractie als Zorg bij ADD, ADHD

Zenuwen en neuronen zijn flexibel en plastisch. Dat betekent dat met de juiste zorg, er spectaculaire verbetering kan worden bereikt!

Ben Bolsenbroek

Neurologisch Chiropractor, Functionele Neurologie

Gedragsproblemen als ADD en ADHD zijn inmiddels bij iedereen wel bekend. De sterke toename van deze problemen zorgt ook voor een wildgroei aan medicatie om te klachten te onderdrukken.

Dit is niet wat wij doen in onze praktijk. Het onderdrukken van gedragingen of bewegingen heeft niets te maken het verhelpen van het probleem. CPK zoekt verder naar de oorzaak van het gedrag. Vaak vinden wij deze in neurologische problemen. Door slechte regulatie van prikkels kan er bijvoorbeeld “afwijkend gedrag” ontstaan. Zenuwblokkades of onevenwichtige communicatie tussen cellen kunnen zorgen voor te veel of te weinig prikkels bij een kind of volwassene.

Door de balans te herstellen en onze patiënt te helpen bij het herkennen van deze signalen kunnen wij volwassenen en kinderen helpen. Hierbij worden dus geen zaken onderdrukt maar juist beter op elkaar afgestemd.

Dit kan betekenen dat er een periode van intensieve training nodig is. Tijdens deze training worden prikkels opgeroepen. Hiermee brengen we systemen in kaart en gaan we aan de slag in het beter reguleren van indrukken en prikkels.

De daadwerkelijke zorg is maatwerk, dus neem altijd contact met ons op wanneer u problemen ervaart. Het is altijd mogelijk om vrijblijvend te overleggen zodat we eventuele mogelijkheden kunnen doorspreken.

Functionele Neurologie om Gedrag te verbeteren

De basis van het zenuwstelsel is het neuron, de verbindingen die neuronen onderling hebben bepalen hoe wij ons gedragen. Door bepaalde verbindingen extra te gaan gebruiken, worden deze meer prominent. Op dezelfde manier zullen andere verbindingen minder aandacht krijgen en dus afnemen.

Door onze functionele neurologische behandelingen, worden er meer receptoren aangemaakt die betrokken zijn bij “positief gedrag”. Dit gedrag wordt hierdoor bevorderd. Naast meer receptoren worden er ook extra neurotransmitters aangemaakt die ook invloed hebben op signaal overdracht.

Functionele neurologie maakt dus gebruik van de veerkracht van het brein en onze zenuwen. Dit wordt vaak de neuroplasticiteit van het zenuwstelsel genoemd. De juiste en regelmatige stimulatie van neuronen zorgt hierbij voor rehabilitatie van het zenuwstelsel.

Dit betekent dus in de praktijk dat ‘goed gedrag’ makkelijker wordt en ‘slecht gedrag’ juist minder voor de hand liggend.

Neurologische Chiropractie bij CPK

Onze chiropractoren Ben Bolsenbroek en Jesse Alexander zijn gespecialiseerd in functionele neurologie.

Met de focus op hersenschuddingen, hoofdpijnen of psychische klachten als ADHD is neurologische chiropractie een speerpunt van onze praktijk.

Wij nodigen u dan ook graag uit om contact met ons op te nemen wanneer u klachten ervaart op deze gebieden.

Functionele Neurologie

Als chiropractors zijn wij gespecialiseerd in de anatomie van het menselijk lichaam. Onze psyche heeft als basis een netwerk van miljarden zenuwcellen, door deze cellen op de juiste wijze te stimuleren kan gedrag worden aangepast.