Het verhelpen van Neurologische Blokkades door de Chiropractor

De hersenen zijn het brein van ons lichaam. Dat is iedereen wel bekend. We denken met ons hoofd, heel simpel. Niet iedereen weet dat we ook bewegen met ons hoofd. Iedere beweging die we maken, wordt door onze hersenen en ruggenmerg aangestuurd.

Nog minder mensen weten dat we ook ademhalen, voedsel verteren of naar de wc gaan door onze hersenen.
Heel kort gezegd, onze hersenen bepalen alles wat ons lichaam doet.

Hierbij moeten we eigenlijk wel vertellen dat onze hersenen dit niet alleen doen, maar in combinatie met zenuwen in ons ruggenmerg en door het lichaam heen.
Onze hersenen zelf hebben geen zintuigen, ze kunnen niet ruiken of voelen. Alle informatie is dus afkomstig van andere delen van het lichaam.

Door receptoren over onze hele lichaam ontvangen onze hersenen informatie, vaak prikkels genoemd, die zij nodig hebben om beslissingen te nemen.

 

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Onze hersenen zelf hebben geen zintuigen, ze kunnen niet ruiken of voelen. Alle informatie is dus afkomstig van andere delen van het lichaam. Door receptoren over onze hele lichaam ontvangen onze hersenen informatie, vaak prikkels genoemd, die zij nodig hebben om beslissingen te nemen.

Echter, slechts 10% van deze prikkels komt uit bewuste prikkels zoals licht, geluid of smaak. De overgrote meerderheid van 90% komt uit onze spieren, aderen en gewrichten. Al die prikkels worden verwerkt, zonder dat wij daar weet van hebben.

Wanneer wij van houding veranderen, dan krijgen de hersenen direct een melding dat het lichaam in een andere stand staat doordat spierreceptoren deze informatie aan het brein doorgeven.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Door onze specifieke manipulaties van de wervelkolom, heffen wij blokkades op waardoor het lichaam weer gaat functioneren.”

Trekkrachten en Scheefstand van de Wervelkolom

Een onbekende maar wel heel invloedrijke trekkracht op ons lichaam is de zwaartekracht. Deze trekt ons lichaam soms naar links en soms naar rechts. Ons lichaam reageert hierop met het sturen van signalen naar onze hersenen om onze houding te corrigeren. Deze correctie echter roept weer een tegencorrectie op. Hierdoor is ons lichaam continue aan het bijstellen en corrigeren. Deze correcties zijn niet voor het blote oog zichtbaar, ze treden echter wel zeker op! De zwaartekracht houdt dus bijvoorbeeld onze hersenen flink bezig.

Een overvloed aan prikkels

Deze en miljarden andere signalen komen ieder uur weer onze hersenen binnen. Onze hersenen zijn erop gebouwd deze signalen te verwerken. Echter, in sommige situaties komen er opeens veel meer signalen binnen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een val waardoor er opeens een sterke reflex nodig is. Het aantal prikkels vanuit de spieren, via het ruggenmerg, naar de hersenen schiet opeens omhoog.

Hierdoor kan het versturen van prikkels en signalen tussen specifieke spieren en de hersenen verstoord raken. Het ruggenmerg heeft als tussenpersoon hierbij een zeer belangrijke functie!

Dit heeft tot gevolg dat spieren of lichaamsdelen klachten gaan geven. Deze klachten komen niet doordat er een probleem met de spier is. De klachten ontstaan doordat de communicatie tussen de spier en de hersenen niet optimaal meer verloopt. Vaak komt dit probleem door verminderde doorgang of bewegelijkheid in het ruggenmerg, onze wervelkolom.

De Behandeling van Neurologische Klachten

Het is om deze reden niet nuttig om de spier te gaan masseren, de spier is immers in goede conditie. Het is communicatie van de spier en hersenen die verbetert moet worden. De communicatie die via de wervelkolom verloopt. Om deze reden is de chiropractor zo vaak met de wervelkolom in de weer. De wervelkolom met het ruggenmerg geeft zoveel prikkels door, dat deze werkelijk het centrum van onze communicatie is.

Hier komt de unieke kennis van een neurologisch chiropractor van pas. Wij herstellen de communicatie en beweeglijkheid van de wervelkolom. Door dit herstel kunnen het lichaam en de hersenen weer op optimale wijze communiceren. Dit herstel geeft dan ook zeer verrassende effecten. Van het rustig worden van huilbaby’s, tot het verhelpen van een RSI klachten tot het verdwijnen van duizeligheid.

Door onze specifieke manipulaties van de wervelkolom, heffen wij blokkades op waardoor het lichaam weer gaat functioneren.

Op deze pagina leggen wij u meer uit over het verhelpen van neurologische klachten.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wat kunt u doen tegen Migraine

Wat kunt u doen tegen Migraine

Jaarlijks heeft ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking last van migraineaanvallen. Gemiddeld krijgen deze mensen twee aanvallen per maand. Iedereen kan in zijn of haar leven wel eens een aanval krijgen.

Het belang van een Regelmatig bezoek aan de Chiropractor

Het belang van een Regelmatig bezoek aan de Chiropractor

We weten allemaal dat als u klachten heeft u daar wat aan laat doen. Dat is logisch want u wilt van de klacht af zijn. Heeft u bijvoorbeeld last van uw rug, dan gaat u bijvoorbeeld naar een chiropractor om van uw rugklachten af te komen.