Moet ik naar Amerika voor de behandeling van het post commotioneel syndroom?

Het Post Commotioneel Syndroom, ook wel PCS genoemd, brengt vervelende klachten met zich mee die een enorme impact op uw leven kunnen hebben. In Amerika is het al vrij bekend om een bezoek te brengen aan een neurologische chiropractor als u last heeft van PCS.

Betekent dit dat u ook naar Amerika moet gaan als u PCS klachten ervaart?

Integendeel! U kunt gewoon in Nederland terecht voor chiropractische zorg als u last heeft van het Post Commotioneel Syndroom!

Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland bieden wij hoogwaardige zorg voor mensen met langdurige klachten na een hersenschudding of PCS.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Wat is het post commotioneel syndroom?

Het Post Commotioneel Syndroom (PCS) is een verzamelnaam voor de klachten die na het oplopen van licht traumatisch hersenletsel kunnen ontstaan. Als klachten langer dan drie maanden aanhouden na het oplopen van hersenletsel van lichte aard, zoals bijvoorbeeld een hersenschudding, is er sprake van PCS. Veelvoorkomende klachten waar u dan aan kunt denken zijn vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn en concentratieproblemen.

De impact van PCS op de kwaliteit van leven kan erg groot zijn. In onze praktijk hebben we vaak te maken met cliënten die nog lange tijd klachten ervaren na een eerder opgelopen hersenschudding. Zij kunnen bijvoorbeeld niet meer werken of studeren zoals zij voorheen deden, omdat ze last hebben van vermoeidheid en zich moeilijk kunnen concentreren. Dagelijkse bezigheden zijn lastig en kosten veel meer energie.

PCS klachten kunnen zelfs tot langer dan een jaar aanhouden. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat licht traumatisch hersenletsel goed verzorgd wordt en dat er voldoende aandacht wordt besteed aan het herstel.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“De impact van PCS op de kwaliteit van leven kan erg groot zijn.”

De complexiteit van PCS

PCS is een complex syndroom, omdat er verschillende soorten klachten kunnen optreden. Van emotionele klachten, zoals depressieve gevoelens, tot aan cognitieve symptomen (geheugen- en concentratieproblemen) en fysieke symptomen (o.a. hoofdpijn en duizeligheid). Dit brede scala aan verschijnselen maakt het dan ook zo lastig om PCS zelf te herkennen, maar gelukkig hebben onze neurologisch chiropractoren veel ervaring met PCS en kunnen zij dit syndroom goed signaleren.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Post Commotioneel Syndroom is lastig te herkennen, gelukkig hebben onze neurologisch chiropractoren veel ervaring met PCS en kunnen zij dit goed signaleren”

Vermindering van PCS klachten, gewoon in Nederland!

Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland kunt u zorg ontvangen met betrekking tot het verlichten van klachten rondom het Post Commotioneel Syndroom. Om deze zorg te krijgen hoeft u dus zeker niet naar het buitenland maar kunt u bij onze praktijk terecht.

Ons centrum heeft functionele neurologie als expertise. Dit betekent dat wij zorg bieden die geheel is gericht op neurologisch herstel.

Chiropractische zorg bij PCS

Nu vraagt u zich wellicht af wat dan precies de werkzaamheden van de neurologisch chiropractor zijn als het gaat om PCS. Allereerst vindt er altijd een intake gesprek plaats waarbij u samen met een van onze chiropractoren uw persoonlijke klachten bespreekt en wordt er vastgesteld of er daadwerkelijk sprake is van PCS. Zo krijgt de chiropractor een duidelijk beeld van wat er precies aan de hand is en kan er in kaart worden gebracht welke hersengebieden betrokken zijn. Wij brengen hierbij exact in kaart welke functies zijn aangedaan en welke hersengebieden hierbij betrokken zijn.

Deze in intake is intensief maar absoluut noodzakelijk!

Dit is erg belangrijk, omdat de chiropractor dan te weten komt wat de focus van de chiropractische behandeling moet zijn. Het is namelijk vaak zo dat klachten veroorzaakt worden door een disbalans van het zenuwstelsel na het oplopen van licht traumatisch hersenletsel.

PCS klachten blijven dan als het ware als een “restschade” over. De chiropractor zal de balans tussen de betrokken hersengebieden proberen te herstellen door het reguleren van de hoeveelheid prikkels die de hersencellen (neuronen) ontvangen en versturen.

De chiropractor zal naar aanleiding van het gesprek een zorgplan opstellen, geheel afhankelijk van uw persoonlijke klachten.

Neem contact op met Chiropractie Praktijk Kennemerland

Heeft u nog steeds klachten nadat u licht traumatisch hersenletsel zoals een hersenschudding heeft opgelopen? Denkt u wellicht last te hebben van het Post Commotioneel Syndroom?

Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag en beantwoorden al uw vragen.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Chiropractie bij een instabiele onderrug

Chiropractie bij een instabiele onderrug

Heeft u last van klachten aan uw onderrug? Dit kan het gevolg zijn van een instabiele onderrug. Maakt u zich geen zorgen! Een behandeling bij de chiropractor kan u van uw klachten af helpen. In dit artikel zal uitgelegd worden hoe klachten ontstaan als gevolg van een instabiele onderrug en hoe een chiropractor u kan helpen.

Wat kan een chiropractor doen tegen een verwaarloosde hernia?

Wat kan een chiropractor doen tegen een verwaarloosde hernia?

Wat kan een chiropractor doen tegen een verwaarloosde hernia? 1 op de 66 mensen in Nederland heeft last van een hernia. Wel is hier duidelijk in te zien dat de grootste groep tussen de 45 en 64 jaar oud is. Wanneer er niet adequaat gehandeld wordt of wanneer de...