Chiropractische hulp bij een verschoven wervel na een val

Een val kan vervelende gevolgen hebben, niet alleen wanneer u hard valt, maar ook wanneer u verkeerd terechtkomt. Vaak zijn mensen net na het vallen erg alert op klachten, maar wanneer deze snel verdwijnen, wordt de val ook gauw vergeten. Dit terwijl er ook op de lange termijn klachten kunnen gaan opspelen als gevolg van een val.

Door een harde val kan zelfs een wervel verschuiven. Hier kunt u helaas erg lang last van houden of pas lang na het ongeval last van krijgen. Gelukkig kan een behandeling door een chiropractor u hier wellicht een uitkomst voor bieden. In dit artikel leggen we uit hoe dit zit.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Hoe kan een wervel verschuiven?

De wervels in de rug bestaan voornamelijk uit de wervelschijven, ook wel het wervellichaam genoemd. Deze worden ondersteund door de wervelboog. In de ruimte tussen de wervelboog en het wervellichaam bevindt zich het ruggenmerg, hier liggen zenuwbanen.

Tijdens een val kan de wervelboog beschadigd raken, dit gebeurt relatief snel omdat het een wat uitstekende vorm heeft. Door deze beschadiging kan de wervel minder goed ondersteund worden en glijdt de wervel als het ware over de wervel die eronder ligt. Vaak schuift de wervel naar voren, maar in sommige gevallen kan de wervel ook naar achteren glijden. Verschoven wervels treden meestal op in de onderrug.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“De expertise van een chiropractor is bij uitstek geschikt voor het behandelen van klachten aan de wervelkolom.”

Klachten bij een verschoven wervel

Zoals eerder benoemd, hoeft een verschoven wervel niet meteen voor klachten te zorgen. Wanneer de wervel naar voren schuift heeft u wel een grotere kans op klachten, omdat de zenuwbanen dan bekneld kunnen raken.

  • De meest voorkomende klachten zijn:
  • Dof gevoel of tintelingen
  • Lage rugpijn
  • Stijfheid
  • Pijn in één van de of beide benen
  • Hoofdpijn

Met name pijn in benen is een symptoom om alert op te zijn, omdat dit een belangrijke aanwijzing is voor een beknelde zenuw (ischias).

Wat kan de chiropractor voor u betekenen?

Het is afhankelijk van uw klachten of en op welke manier een verschoven zenuw wordt behandeld. De diagnose wordt vaak pas gesteld wanneer u pijnklachten heeft, in combinatie met een scan van de wervels.

De expertise van de chiropractor is bij uitstek geschikt voor het behandelen van klachten aan de wervelkolom. De chiropractor zal eerst in kaart proberen te brengen hoe ernstig de verschuiving is, waar deze door wordt veroorzaakt en welke compensatie mechanismen er zijn opgebouwd om minder last te hebben.

Er zal dan geprobeerd worden om door middel van handmatige druk de beweeglijkheid van de wervelkolom te stimuleren en daarmee corrigeren. Op die manier krijgen de zenuwen meer ruimte in de rug en nemen de klachten af.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Bij chiropractie wordt de bron van de klachten aangepakt en niet de losse symptomen ervan. Dit geeft het meest gunstige perspectief als het gaat om een klachtenvrije toekomst.”

Waarom chiropractie?

Bij chiropractie wordt altijd de bron van de klachten aangepakt, en niet de losse symptomen. Dit geeft het meest gunstige perspectief als het gaat om een klachtenvrije toekomst, en wie wil dat nu niet?

Misschien vermoedt u na het lezen van dit artikel dat u na een val een verschoven wervel heeft opgelopen, maar heeft u eigenlijk weinig klachten. Ook dan is chiropractie het overwegen waard! Chiropractie kan namelijk ook preventief werken en dus klachten voorkomen voordat ze opspelen en u last bezorgen.

Chiropractie Praktijk Kennemerland

Chiropractie Praktijk Kennemerland heeft altijd oog voor uw persoonlijke situatie en beschouwt dit als een zeer belangrijke leidraad voor het opstellen van uw zorgplan. Ieder mens is uniek en dient ook zo behandeld te worden. Deze persoonlijke benadering in combinatie met onze expertise maakt onze praktijk een uitstekende keuze wanneer u chiropractische zorg overweegt.

Heeft u nog vragen voor ons, bent u benieuwd naar wat er mogelijk is, of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met Chiropractie Praktijk Kennemerland, wij staan u graag te woord.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.