Hulp bij een beknelde zenuw tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kunnen vervelende klachten ontstaan. Dat is ook helemaal niet zo vreemd, omdat het lichaam van de vrouw in deze tijd een enorme transformatie ondergaat. Een veelvoorkomende klacht die tijdens de zwangerschap kan optreden is dat een zenuw in de rug bekneld raakt. Hoe dit komt en wat chiropractie kan betekenen bij een beknelde zenuw tijdens de zwangerschap leest u in dit artikel.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Hoe ontstaat een beknelde zenuw?

Tijdens de zwangerschap vinden er grote hormonale veranderingen plaats in het lichaam van de vrouw. Hierdoor kunnen banden, spieren en daardoor ook gewrichten soepeler worden waardoor zenuwen makkelijker bekneld kunnen raken. Druk op de zenuw kan ook ontstaan door het aannemen van een verkeerde lichaamshouding, met een veranderde stand van de wervelkolom als gevolg.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Druk op een zenuw kan erg pijnlijk zijn en een behoorlijke impact hebben op de dagelijkse bezigheden.”

Zwangerschapsischias

Een van de meest bekende zenuwen die bekneld kan raken tijdens de zwangerschap is de ischias zenuw (Nervus Ischiadicus). Dit is de langste zenuw die het menselijk lichaam kent en loopt vanuit het ruggenmerg, via de bil langs de achterkant van je been, tot aan je voet.
Irritatie van deze zenuw is een bekende zwangerschapskwaal en wordt daarom ook wel zwangerschapsischias genoemd. Ischias tijdens de zwangerschap kenmerkt zich door de pijnscheuten in de onderrug die komen en gaan.

Gevolgen van een beknelde zenuw tijdens de zwangerschap

Een beknelde zenuw ontstaat meestal tijdens de tweede helft van de zwangerschap. Druk op een zenuw kan erg pijnlijk zijn en een behoorlijke impact hebben op uw dagelijkse bezigheden. U kunt pijn voelen in uw (lage) onderrug en daardoor kan het lastig zijn om rechtop te staan of te lopen. Soms straalt de pijn die de beknelde zenuw veroorzaakt ook uit naar andere delen van het lichaam, bijvoorbeeld naar de benen of billen.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Een chiropractor kan de verkeerde houding tijdens de zwangerschap corrigeren door middel van handmatige druktechnieken.”

Wat kan chiropractie betekenen bij een beknelde zenuw

Wellicht vraagt u zich af: Is het wel verstandig is om tijdens de zwangerschap een bezoek te brengen aan een chiropractor? Het antwoord is: ja!
Chiropractie kan uitstekende zorg bieden bij problemen die optreden tijdens de zwangerschap. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de oorzaak van een beknelde zenuw ligt in een verkeerde stand van de wervelkolom. De chiropractor kan deze verkeerde houding corrigeren door middel van handmatige druktechnieken. Door deze manuele technieken toe te passen, kan de communicatie tussen het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat hersteld worden, waardoor u van uw klachten verlicht wordt.

Chiropractie tijdens zwangerschap is veilig voor moeder en kind

De aanpak van chiropractie is geheel natuurlijk en heeft geen gevolgen voor de baby. De chiropractor zal naast de wervelkolom, ook de stand van de bekken uitvoerig bekijken. Een goede bekkenstand is zeer belangrijk om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Als u last heeft van een beknelde zenuw, is het verstandig om vroegtijdig een afspraak te maken bij de chiropractor. Klachten kunnen naarmate de zwangerschap vordert erger worden. Door op tijd langs de chiropractor te gaan kan het verergeren van klachten voorkomen worden.

Chiropractische zorg bij Chiropractie Praktijk Kennemerland

Gebruik maken van chiropractie terwijl u zwanger bent is dus volkomen veilig. Omdat er bij chiropractie alleen gebruik wordt gemaakt van handmatige druktechnieken, kan dit volledig aangepast worden op uw persoonlijke situatie, ook als u in verwachting bent. Bij Chiropractiepraktijk Kennemerland hebben wij veel ervaring met het behandelen van problemen die optreden tijdens de zwangerschap, waaronder een beknelde zenuw.

Neem contact op met Chiropractie Praktijk Kennemerland

Bent u in verwachting en vermoedt u last te hebben van een beknelde zenuw of zwangerschapsischias? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! U bent bij Chiropractie Praktijk Kennemerland altijd van harte welkom voor een (geheel vrijblijvend) intake gesprek. Wij helpen u graag verder en beantwoorden al uw vragen.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Verbeter uw immuunsysteem door ondersteuning van de chiropractor

Verbeter uw immuunsysteem door ondersteuning van de chiropractor

Het immuunsysteem zorgt ervoor dat het lichaam wordt beschermd tegen aanvallen en indringers van zowel binnenuit als buitenaf. Het is dus een afweersysteem dat virussen, bacteriën, schimmels en parasieten buiten houdt en afvalstoffen en zieke lichaamscellen vanuit het lichaam opruimt.

Chiropractie bij onverklaarbare pijnklachten

Chiropractie bij onverklaarbare pijnklachten

anneer we het hebben over onverklaarbare pijnklachten dan hebben we het over klachten waar, na medisch onderzoek, geen lichamelijke oorzaak voor de klachten te vinden is. Er is geen sprake van ziekte, beschadiging of een andere aandoening die een verklaring voor de klachten zou kunnen geven.

Hoe kan een chiropractor helpen bij evenwichtsklachten

Hoe kan een chiropractor helpen bij evenwichtsklachten

Evenwichtsstoornissen zijn een veel voorkomende klacht, die gelukkig goed te behandelen is. Over het algemeen komt een evenwichtsstoornis tot stand doordat er een verkeerd signaaltje naar de hersenen wordt gestuurd, waardoor het lichaam kort uit balans raakt.